Як підвищити різкість квасу?

Без фільтрації квас виходить каламутним – це нормально. Його завжди можна фільтрувати через марлю. У невеликій кількості води перемішуємо всі інгредієнти. Далі розводимо всю отриману суміш у воді, що залишилася.

Квас виготовляється із зернової продукції: у промислових умовах — із солоду, борошна, у домашніх — також із солоду та борошна, та із хліба, сухарів. Для запуску спиртового бродіння в квас самостійного виготовлення додається родзинки, Рідше – інші фрукти та ягоди, оскільки на їх поверхні містяться дріжджі.

Додати дріжджі, лимонну кислоту та першу порцію цукру (300 грам). Загальна кількість цукру залежить від бажаної міцності та солодощі квасу, ці показники регулюються у процесі бродіння. При внесених 1,5 кг квас міститиме приблизно 12-13% спирту (максимально можливе значення).