Як пити бальзам Великий Устюг?

Як аперитив напій п'ють із маленьких чарок невеликими ковтками. Бальзами не прийнято закушувати, оскільки це може зіпсувати смак напою. Краще поєднати цей алкоголь із сигарою. Також дуже поширеним способом його вживання є додавання до чаю чи кави.

Алкогольні бальзами зазвичай подають злегка охолодженими – до 13-14 градусів за Цельсієм, каже сомельє. Наливати їх прийнято в чарку або шот на один ковток. Пити бальзами можна в чистому вигляді після їжі – як дижестив, а можна додавати в чай, каву та коктейлі.

Бальзам як ліки зазвичай п'ють у чистому вигляді. Звичайна разова доза від 2-3 крапель до 30 мл, не більше 150 мл на день. П'ють до або після трапези для кращого засвоєння їжі. Подають їх у лікерних чарках та п'ють невеликими ковтками.

Бальзам – міцний спиртний напій (40-45 градусів). Його досі використовують у лікувальних цілях, а також як алкоголь для душі (бальзам душу). Під час виробництва бальзаму наполягають безліч трав, а потім додають такі компоненти, як ефірна олія, мед, фрукти, коріння та інше.