Як аперитив напій п'ють із маленьких чарок невеликими ковтками. Бальзами не прийнято закушувати, оскільки це може зіпсувати смак напою. Краще поєднати цей алкоголь із сигарою. Також дуже поширеним способом його вживання є додавання до чаю чи кави.
Алкогольні бальзами зазвичай подають злегка охолодженими – до 13-14 градусів за Цельсієм, каже сомельє. Наливати їх прийнято в чарку або шот на один ковток. Пити бальзами можна в чистому вигляді після їжі – як дижестив, а можна додавати в чай, каву та коктейлі.
Бальзам як ліки зазвичай п'ють у чистому вигляді. Звичайна разова доза від 2-3 крапель до 30 мл, не більше 150 мл на день. П'ють до або після трапези для кращого засвоєння їжі. Подають їх у лікерних чарках та п'ють невеликими ковтками.
Бальзам – міцний спиртний напій (40-45 градусів). Його досі використовують у лікувальних цілях, а також як алкоголь для душі (бальзам душу). Під час виробництва бальзаму наполягають безліч трав, а потім додають такі компоненти, як ефірна олія, мед, фрукти, коріння та інше.