Як правильно варити желатин для желе

Як правильно розвести желатин у воді?

Стандартний спосіб розведення желатину Висипте желатин у воду кімнатної температури, перемішайте і залиште на 35 хвилин набухати. Потім помістіть миску з желатином в каструлю з гарячою водою, не доведеною до кипіння, і помішуйте, доки желатин не розчиниться. Процідіть та сміливо використовуйте.

Як правильно розвести желатин?

Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають одну і ту ж силу желювання.