Як правильно закривати фольгою в духовці

В основному рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матова сторона виявилася зовні. Нібито так фольга не відображатиме тепло від майбутнього жаркого.4 квіт. 2021 р.

Якою стороною треба накривати фольгою у духовці?

Так як матова сторона відрізняється підвищеним зчепленням із продуктами; Якщо ви хочете щось швидко запекти в духовці, то кладіть продукти на глянсову поверхню (вона відбиває теплові промені). Матова сторона у такому разі буде накривати страва. Вона поглине більше тепла, а це означає, що все приготується швидше.

Як правильно класти фольгу на лист?

Експерти підрахували, що здатність глянцевої сторони відбиває 88%, а матова відображає тільки 80% тепла. Тому багато хто рекомендує стелити фольгу на лист дзеркальною стороною назовні, а при обертанні м'яса чи риби – блискучою стороною всередину.