Як швидко очистити відварену мову яловичу

Готову мову необхідно вийняти з бульйону і занурити у холодну воду. Це потрібно для того, щоб зняти жорстку плівку. Якщо цього не зробити і дати охолонути, зняти шкірку можна буде тільки, зрізавши її ножем. Гаряча мова, занурена в холодну воду, після охолодження чиститься легко.

Як швидко зняти шкіру з яловичої мови?

Остиглий язик вийміть з бульйону або льоду, обсушіть паперовими рушниками. Відріжте так зване під'язичне м'ясо біля основи мови. Підтягніть шкіру біля основи пальцями – вона повинна легко відходити – і акуратно очистіть всю мову від шкіри. Далі можна нарізати і їсти відразу або використовувати для складніших страв.

Чи можна переварити яловичу мову?

При цьому важливо язик не переварити – переварений він втрачає текстуру і майже всі його принади, що залишилися.. У цьому полягає кулінарна відмінність мови від м'яса – мова має залишатися досить щільним, методи варіння м'яса до того часу, поки його можна буде різати ложкою, для мови зовсім не придатні.