Коли повинен густіти натуральний мед
Через скільки густішає свіжий мед? В середньому, вважається, що між збиранням та загусенням меду має пройти приблизно 6-12 місяців. Цей показник може змінюватися, залежно від цього, який період і з яких рослин бджоли зібрали продукт.
Коли має загуснути мед?
Як би нам не подобався свіжий рідкий мед, таким натуральний мед залишається недовго, через 1-12 місяцівЯк говорять у народі, мед зацукровається, осідає, густіє, а правильно відбувається кристалізація меду.
Як швидко зацукровається справжній мед?
люцерновий – добрий мед повинен зацукруватися досить швидко (через 20-30 днів); буркуновий – кристалізується через 1-3 місяці, утворюючи густу масу білого кольору. рапсовий — «найшвидший» у плані кристалізації мед, Який густіє вже через 3-4 дні.