Чи потрібно замочувати рис для плову у казані?
Лайфхаки для кавказьких пловів у казані Для кавказьких пловів зазвичай використовують довгозерний або середньозерний рис. Якщо рис готується разом із усіма інгредієнтами, промивати та замочувати його не обов'язково. Якщо всипається наприкінці – краще замочити.
Скільки потрібно води для розсипчастого плову?
Розсипчастий рис в плові
- Абсолютно точне дотримання співвідношення рису та води: на 2 частини рису – 2 частини води.
- Воду брати окріп.
- Точний час варіння: 12 хвилин. …
- Вогонь: 3 хвилини сильний, 7 хвилин – помірний, 2 хвилини – слабкий.
- Після цього кришку не відчиняти ще 12 хвилин.