Як у домашніх умовах сушити цибулю?

Сушити цибулю можна у духовці на деку, розклавши кільця цибулі в один шар при температурі 65-70 °С. На це піде приблизно 6-7 годин. Але найкращий спосіб — сушити цибулю у спеціальній сушарці для фруктів та овочів. Вже за кілька годин у вас буде досить велика порція сушеної цибулі.

0:421:57Suggested clip 39 secondsЯк сушити зелену цибулю на зиму? Зелена цибуля на зиму – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Полежав на грядці цибуля не одразу закладають на зберігання. Його потрібно підсушити протягом 15-20 днів. Чим дощовішим було літо і крупніше цибулини, тим довше проводять сушіння. Сушать цибулю при температурі 23-30 градусів за достатнього провітрювання.

Сушити нарізаний цибуля можна на сонці або в духовці за температури близько 50-60 градусів. У процесі сушіння цибуля на зиму виділяє гострий, дуже неприємний та стійкий запах, тому сушити його краще всього поза житловим приміщенням.