Як відрізнити справжнє абхазьке вино від підробки?

Наливаємо грам 10 вина у прозору склянку або келих, додаємо трохи звичайної харчової соди та спостерігаємо. Якщо у напою з'явився сірувато-зелено-блакитний відтінок – він справжнє. Фруктовий крохмаль входить у реакцію із содою і змінює колір. А «синтетичне» вино залишиться таким, як було.

Перевірити справжність червоного сухого вина можна за допомогою гліцерину. З'єднайте гліцерин і вино у пропорції 5 до 1. На дні посуду повинен утворитися осад. При високій якості напою гліцерин впаде на дно без змін у кольорі, інакше – забарвиться у фіолетовий, густо-червоний або жовтий відтінок.

Серед вин, які можна купити в магазині, найпопулярнішими вважаються: серед червоних: сухе «Радеда» (з сорту ізабелла), напівсухе «Амра» (з купажів добірних червоних виноматеріалів), напівсолодке «Апсни» (з сортів каберне та сапераві), напівсолодке « Лихни», напівсухе «Ешера» та сухе «Чегем».