Як відрізнити варені морозиві креветки?

Відрізнити сироморожені та варено-морожені можна за кольором – перші відрізняються темно-зеленим відтінком (їх виловили і відразу заморозили без додаткової обробки), а другі відрізняються легким червоним кольором. Інших варіантів зустріти у продажу не можна.

Відрізнити варену креветку від сирої можна по хвості: у вареною він скручується, а у сирої хвіст прямий.

Вони м'ясистіші і завжди свіжоморожені. Соленоводних, навпаки, заморожують і свіжими, і вареними. У свіжому вигляді вони можуть бути смугастими. Взагалі, колір звичайної свіжої креветки варіюється від блакитно-сірого до зеленувато-сірого, але бувають креветки оранжеві, яскраво-червоні, коричнево-рожеві.

Вареноморозиві креветки вже готові до вживання: вони зварені у морській воді на борту рибальського судна, тому їдять їх просто розморозивши.