Застосовуються для вимірювання рівня цукру у фруктах, меді, джемах та ін.
Цукор у фруктах та ягодах
Продукт | Сахароза, г/100 г | Загальна кількість цукрів |
---|---|---|
Виноград | 0,5 | 15 |
Банани | 6,4 | 13,5 |
Яблука | 2,8 | 9,3 |
Груші | 0,9 | 8 |
Усе фрукти містять прості цукру (Глюкоза, фруктоза, сахароза). Наприклад, у яблуках та грушах міститься більше фруктози (до 5 г) та менше глюкози (До 2 г). А ось у вишні, черешні, винограді – навпаки, більше глюкози (До 5-7 г) і менше фруктози. Присутня в ягодах та фруктах та сахароза (глюкоза + фруктоза).