Як виводиться желатин із організму?

75% введеної речовини виводиться нирками, 15% – через кишечник.. 10% желатину розщеплюється в тканинах за допомогою протеолізу і включається до білкового обміну. Чи не кумулює.

Желатин може покращувати роботу шлунково-кишкового тракту декількома способами. Наприклад, гліцин в желатин може сприяти нормальному функціонуванню слизової оболонки шлунка Желатин також стимулює вироблення шлункового соку, що сприяє правильному травленню.

Шкода желатину Желатин – це оксалоген, як щавель або шпинат, і якщо споживати його надмірно, він сприяє утворенню оксалатного каміння (солей щавлевої кислоти, які призводять до сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби).

Основні фактори роботи з желатином тропічні фрукти (ананас, папайя, маракуйя), а також диня, імбир, ківі та фініки містять ензими, які можуть зруйнувати желатин. Ці фрукти повинні бути нагріті до 85°C, щоб зруйнувати ензими для використання желатину.