Як зробити пелети із соломи

Як виготовляти пелети?

Спершу будь-яка сировина перемелюється на борошно. Це борошно відправляється в гранулятор, який видає готові пелети, одночасно використовуючи сушку при високій температурі та пресуючи гранули. Готова продукція остуджується, фасується у пакети чи мішки. У такому вигляді її можна зберігати довго чи транспортувати без побоювання.

Що додають у пелети?

Пелети

  • тирсу, тріска, кора, горбиль хвойних та листяних (оптимальний варіант) порід деревини;
  • торф;
  • лушпиння соняшнику (найбільш поширене рішення), ріпак (оптимальний варіант), солома різних зернових культур, кукурудза, лушпиння, макуха та багато іншого;
  • деревне вугілля;
  • побутові відходи.