Як зробити салат лобіо

Як правильно їсти лобіо?

Грузини люблять їсти лобіо з хлібом, який випечений на вугіллі – «Шотіс пурі» або «Тоніс пурі». Як напій до такої страви подають червоне вино. Посуд – глиняні горщики. Важливо: якщо лобіо не вдалося з'їсти відразу, не варто його викидати.

Як готувати лобіо з томатною пастою?

Інструкція приготування

  1. Нарізати та посмажити цибулю.
  2. Додати нарізаний великими шматочками болгарський перець та дрібно нарізаний часник.
  3. Залити томатною пастою (переважно зі шматочками томатів) та квасолею.
  4. Посолити, додати спеції.
  5. Накрити кришкою та залишити на повільному вогні хвилин на 5.