Як зрозуміти, що червона ікра погана?

Якщо ікринки надто світлі і немов покриті білим інеєм, це ненатуральний продукт. А ось тьмяними і немов здутими, вони стають через додавання консервантів або добавок, призначених для збільшення ваги. Смак.

Особливу небезпеку для здоров'я людини становить неякісна або прострочена ікра. Вона може вплинути на роботу нирок, печінки, нервової системи і навіть викликати ботулізм. Фахівець рекомендує перед покупкою ікри перевірити цілісність упаковки, а також термін придатності та склад продукту.

Несвіжа ікра пахне різко, неприємно, але недобросовісні продавці знають, як цей продукт можна реабілітувати. Простроченим морепродуктом вони починають торгувати на вагу, ретельно маскуючи запах, що компрометує.