Як зрозуміти, що полуниця дозріла?

Ягідка полуниці вважається дозрілою, коли вона повністю почервоніла (не залишилося зелених кінчиків), але добре тримає форму і ще не стала м'якою. Коли настає сезон дозрівання полуниці, збирати її потрібно регулярно: через день, а якщо грядок багато чи стоїть спекотна погода – щодня.07-Dec-2015

Є кілька ознак. Ягоди сухі, без ознак гниття. Колір однорідний, насичений, листочки «чашечки», зелені, що обрамляють ягоду, без ознак в'янення, поверхня ягід пружна, блискуча, гладка, без вм'ятин і пошкоджень, запах насичений, ягідний.

Червень – місяць полуниці (суниці). У перші дні літа йде полуниця з Рязанської області, ранні сорти з Криму та Краснодару. Підмосковна полуниця відкритого ґрунту з'являється на початку – середині червня, залежно від погоди початок сезону може коливатися.

Експерти дали рекомендації мешканцям столичного регіону щодо збору полуниці. "Щоб не пошкодити ягоду та продовжити термін її зберігання потрібно збирати садову суницю в прохолодний час доби, краще всього раннім вранці у суху погоду.