У чому краще зберігати сир у холодильнику?

Захистити сир від повітря та пересихання допоможе пергамент для випічки або фольга. Краї паперу потрібно щільно зафіксувати скотчем, щоб не допустити прямого влучення кисню. Загорнутий у папір шматочок сиру потрібно помістити у скляну ємність із герметичною кришкою.27 Apr 2021

У холодильнику Сир слід зберігати при постійній температурі від 0 до 8 °C і високій вологості від 75 до 90%, далеко від продуктів із сильним запахом. Оскільки сир не любить різких перепадів температури та вологості, віддавайте перевагу найтеплішій частині холодильника, Чим нижче полку – тим краще.

Тримати сир рекомендується у закритому вигляді: у скляному, керамічному чи пластиковому контейнері або ж у фользі або харчовій плівці. Такий захід не дозволить сиру ввібрати сторонні запахи і збереже продукт свіжим якомога довше.

Сир у папері можна, можливо прибрати в целофановий пакет (але не закривати щільно, щоб сир не задихнувся) і зберігати у холодильнику на полиці для овочів. 3. У жодному разі не прибирайте сир у морозильну камеру. Температура нижче за нуль згубна для сирної мікрофлори.